Skip to main content

Färga håret, Slingor & Balayage i Göteborg

Välkommen till Ansa Frisör i Göteborg! När det kommer till ditt hår förtjänar du det allra bästa. 

Färga håret 

Drömmer du om en ny hårfärg eller vill du förnya din nuvarande nyans? Vi har vi ett brett utbud av färger och hjälper dig hitta rätt färgval som passar just ditt hår och din stil. Vi är erfarna och passionerade frisörer som endast använder kvalitetsprodukter för att säkerställa ett hållbart och strålande resultat. Kom in till oss och låt oss ta ditt hår till nästa nivå.

Vanliga frågor om hårfärgning

Vilken hårfärg är bäst för grått hår?
Många väljer nyanser av blond, silver eller ljusbrun för att smälta samman med det gråa håret. Det beror på personens hudton och personliga preferenser. Grått hår kan vara mycket fint i sig, om man bara vill piffa upp det eller har känslan att något ska hända så kan man lägga lite slingor i t ex en blond eller ljust guldbrun färg, eller om man varit mörk innan kan det bli hur snyggt som helst med lite tunna svarta slingor i ett grått/vitt hår.

Hur vet jag vilken hårfärg som passar mig?
För att hitta en hårfärg som passar dig, matcha den med din hudton. Varm hudton? Välj soliga nyanser som honungsblond. Kall hudton? Satsa på askblond eller svala bruna toner. Neutral hudton? Du passar i de flesta färger.

Slingor / Balayage / Foilayage

Vill du addera djup och dimension till ditt hår? Slingor kan vara svaret! Hos Ansa skapar vi slingor som lyfter fram din naturliga skönhet, oavsett om du önskar en subtil eller mer markerad effekt. Med fantastiska produkter och duktig personal garanterar vi en look som känns fräsch och modern.

Balayage är en frihandsteknik. Det ger oss friheten att skapa ljusa slingor eller mörka skuggor allt efter önskemål. Det kan variera allt emellan markanta färgeffekter till extremt mjuka skiftningar. Så balayage är egentligen mer en metod vi använder, för att uppnå en viss effekt, än en specifik färg. När du ber din frisör om en balayage, förstår vi din vision, men det är inte alltid säkert att frihandspensling är det bästa för ditt hår och de resultat du önskar. Din frisör kan istället föreslå att använda folie för att skapa önskat resultat, även om du initialt frågade efter balayage (efter en grundlig konsultation så att du förstår varför denna metod föreslås för dig). Resultatet kan ändå bli en färg som ger intrycket av en balayage, men skapad med en variant av folieslingor. Eller med en kombination av frihandspensling (balayage) och folie.

Detta kallas foilayage. Det är en process som ger mycket fina resultat. Det handlar om att du och din frisör diskuterar och beslutar vilken teknik som passar dig bäst, beroende av vilket resultat du önskar och hårets ursprungliga kvalitet och färg. Vi har till exempel skapat många superfina foilayages genom att integrera balayage-metoden och selektivt använda folie för att uppnå önskad effekt. Det går att blanda och möjligheterna är oändliga. Ha förtroende för din frisör och var klar och tydlig med vad du önskar uppnå. Våra frisörer på Ansa är specialutbildade i olika balayage-tekniker och ser till att du får den perfekta nyansen och övergången för ditt hår.

balayage

Vanliga frågor om slingor och balayage

Hur länge håller slingor/balayage?
Oftast används blekning till de här behandlingarna och då växer det ut allteftersom. Så man kan alltså ha nytta av sina slingor lång tid, flera månader framöver. Ibland kanske man vill göra en extra NYANSERING emellan för att fräscha upp tonen på slingorna.

Hur lång tid tar det att göra slingor?
Det tar oftast mellan 2 och 4 timmar att göra slingor, beroende på hårets längd, tjocklek och den specifika tekniken som används.

Boka idag

Ring 031-167759 eller boka genom länken nedan. Varmt välkommen till Ansa. Vi finns på Kristinelundsgatan i Göteborg.

Boka här